Vördnadsfull nostalgi möter nutida design - Eco Wallpaper lanserar tapetkollektionen Reflections
2016-08-16 08:00

Att ta sig tid att njuta av svunna tider kan inspirera och föda nya, spännande idéer. Så föddes tapetkollektionen Reflections som lanseras i slutet av september.- I Reflections finner man moderna nya uttryck med återspeglingar från 50-, 60- och 70-talet, berättar Madeleine Sidemo, ansvarig designer för kollektionen.

Att trender kommer igen och blir moderna på nytt är mer en regel än ett undantag. Inför hösten 2016 ser Eco Wallpaper en stor efterfrågan på mönster, former och färger tidstypiska för vad vi, våra föräldrar eller till och med föräldrars föräldrar hade på väggarna på 50-, 60- och 70-talet.
- De varma, glada formerna och färgerna skapar en inkluderande, ombonad känsla för våra annars ganska strama skandinaviska hem. Tapeterna blir en uttrycksfull kuliss till det moderna, stilfulla hemmet, berättar Madeleine Sidemo som är ansvarig designer för kollektionen Reflections. Jag tänker att när man kommer hem ska man öppna dörren och känna att här bor jag, jag gillar mitt hem och tapeten är en del av det hemmet.

Reflections är en bred kollektion med något för alla smaker och har tre tydliga teman.

Det första temat är färgglatt, glädje och nostalgi med pasteller och glada mönster så som Laura med olikformade blad i varma pasteller, Dora som liknar ett glatt sjuttiotals pärldrapperi och Dimensions med trianglar och kuber i olika färger och nyanser.

Det andra temat har ett utpräglat 70-tals mood med grafiska mönster, strukturer och ton-i-ton-färger så som Jolene med vågiga vertikaler, Haley som drar åt Harlequin och Lucy med rankor med blad och bär.

Sista temat är den Skandinaviska moderna stilen som passar i de rena ljusa hemmen men där man vill ha lite värme och mönster på väggarna så som Vida med sina långa vasstrån, Candy som består av tusentals halvmånar som bildar olika mönster beroende på var man står i rummet och Ester med kristaller hängande på rad.

Refelections består av 11 mönster i flera olika färgställningar. Totalt 34 artiklar och finns i butik från och med 27 september. Alla mönster kostar mellan 349 – 469 kr per rulle.

Se filmen: https://youtu.be/fooFOGDe820


Bilder och pressmaterial
Högupplösta bilder och pressmaterial finns att ladda ner från bildbanken som du hittar via www.eco.se. Användarnamn: ecobtpress och lösenord: ecobtpress.

Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com


För ytterligare information, kontakta
Claudia Nilsson, telefon: +46 70 787 6800, e-post claudia.nilsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Engblad & Co

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument