Engblad & Co – Vinnare av Årets Tapet för Ilse Crawfords kollektion Atmospheres i ELLE Decoration Swedish Design Awards 2018
2018-02-06 07:00

Sveriges största designutmärkelse, ELLE Decoration Swedish Design Awards gick av stapeln igår och många vinnare korades i närvaro av branschen och prominenta gäster. Priset “Årets Tapet 2018” tilldelades Engblad & Co för tapetkollektionen Atmospheres som är ett designsamarbete med Ilse Crawford.

Motiveringen till Årets Tapet 2018 lyder:

"En tapetkollektion med ett minimalistiskt formspråk som ändå inte går i ett med väggen, utan tar plats och ger karaktär till rummet"

- Designsamarbetet med Ilse Crawford kändes helt naturligt och självklart för Engblad & Co från första stund och därför känns det extra roligt att få den här fina utmärkelsen. Vi är otroligt glada och stolta, säger Madeleine Sidemo, Senior Designer på Engblad & Co.

Kollektionen består av fem mönster – Line, Brush, Canvas, Knit och Weft. Inspirationen är hämtad från olika typer av kreativitet. Alla är handmålade och det är de små oregelbundenheterna som ger tapeterna deras unika känsla. Mönstren ger väggarna rörelse, textur och djup. De är framtagna för att tala till alla sinnen och skapa en personlig atmosfär i rummet. Lines bygger på den enklaste formen av mänskligt skapande. Brush har ett mer expressivt uttryck målat med lätt hand. Canvas har en levande struktur med taktil känsla. Knit är ett förfinat mönster med mjuk rörelse, medan Weft är nästintill osynligt. Tapeterna är inte i första hand dekorativa utan bildar snarare en finstämd fond till den övriga inredningen. Kollektionen består av 30 tapeter och lanserades i september 2017. 

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Engblad & Co

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument