Eco Wallpaper släpper ny tapetkollektion i unikt samarbete med hyllade designgruppen Front
2015-11-25 08:00

Eco Wallpapers senaste tapetkollektion innehåller mönster skapade av den skandinaviska designgruppen Front. Det här är första gången som den banbrytande trion arbetar med papper och deras kollektion består av en serie tapetmönster baserade på olika skuggtekniker.

Designgruppen Front förändrade vår syn på design när de för tio år sedan skakade om designvärlden i sina grundvalar och släppte in djuren i formens finrum med sina hästlampor och grisbord. Det modiga tilltaget blev trions genombrott och idag är Charlotte von der Lancken, Sofia Lagerkvist och Anna Lindgren några av vår tids mest banbrytande formgivare. I Eco Wallpapers nya kollektionsbok gör gruppen för första gången sitt avtryck på papper. Här finns 9 olika tapeter där tecknade mönster och skuggor mot vit yta ger dramatiska illusioner av djup och struktur.

– Vår vision har varit att ge den vita väggen struktur med skuggor och tecknade mönster, förklarar Anna på Front. Nu är det okej med mönster och flera inredningsstilar kan dessutom existera samtidigt, konstaterar hon.

Tapeterna ingår i kollektionen Front och finns i butik från den 13 januari 2016 och kostar 589 kr/rulle.

Om du vill ha mer information om Front eller någon annan av Ecos kollektioner, eller om du önskar prover för att fotografera dem, vänligen kontakta Josefin Larsson, josefin.larsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Engblad & Co

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument