ATMOSPHERES – Ilse Crawfords första tapetkollektion
2017-06-15 07:00

Den senaste kollektionen från Engblad & Co är resultatet av ett samarbete med den brittiska designern och grundaren av Studioilse, Ilse Crawford. Ilse är känd för sin humanistiska syn på design. Hennes kollektion för Engblad & Co är en hyllning till handens konst och kunnande, samtidigt som den skapar en varm bakgrund till dagens moderna liv.

De fem mönstren – Line, Brush, Canvas, Knit och Weft – har hämtat inspiration från olika typer av kreativitet. Alla är handmålade och det är de små oregelbundenheterna som ger tapeterna deras unika känsla.

”I vår designstudio är vi intresserade av att skapa miljöer som får oss att känna oss hemma”, förklarar Ilse. ”Och en viktig del i att skapa personliga rum är just små skönhetsfel. Tänk på städer vi älskar och hur vi reagerar på musik, det är inte perfektion som berör oss. Inför den här kollektionen funderade vi på hur en tapet kan förmedla denna känsla av det personliga, det icke-perfekta och göra en interiör vacker på ett välkomnande och tillgängligt sätt.”

Mönstren ger väggarna rörelse, textur och djup. De är framtagna för att tala till alla sinnen och skapa en personlig atmosfär i rummet. Lines bygger på den enklaste formen av mänskligt skapande. Brush har ett mer expressivt uttryck målat med lätt hand. Canvas har en levande struktur med taktil känsla. Knit är ett förfinat mönster med mjuk rörelse, medan Weft är nästintill osynligt. Tapeterna är inte i första hand dekorativa utan bildar snarare en finstämd fond till den övriga inredningen.

”Det här designsamarbetet känns helt naturligt och självklart för oss”, säger Madeleine Sidemo, designer på Engblad & Co. ”Vi delar Ilse Crawfords holistiska syn på hur tapeter påverkar rummet – hur de ska bilda en naturlig bakgrund som omfamnar både människor och föremål och gör att du känner dig hemma oavsett var du befinner dig.”

De 30 tapeterna utgör tillsammans en unik kollektion för stilmedvetna kunder. De balanserade mönstren och färgerna är perfekta när man vill tapetsera rummets alla fyra väggar.

”Vi känner att Atmospheres-kollektionen på ett fint sätt representerar Engblad & Co:s värderingar: Always Contemporary, Always Right”, avslutar Madeleine.

Atmospheres lanseras i september 2017. Priser från 589:-/rulle.


Bilder och pressmaterial
Högupplösta bilder och pressmaterial finns att ladda ner från bildbanken som du hittar via www.eco.se. Användarnamn: ecobtpress och lösenord: ecobtpress.

Du kan också kontakta Filippa Strandberg på Spalt PR, telefon: +46 8 509 087 63, epost: filippa.strandberg@spaltpr.com

För ytterligare information, kontakta Claudia Nilsson, telefon: +46 70 787 6800, e-post claudia.nilsson@wallvision.se

Gå till vårt pressrum på Mynewsdesk

Presskontakt

Karin Boo Wiklander
PR & Content Manager Engblad & Co

karin.boo.wiklander@wallvision.se
+46 704 58 64 47
+46 33 23 64 46

Bifogadefiler

PDF-dokument