Jaime Hayon
2016-01-13

Eco Wallpapers senaste tapetkollektion innehåller mönster skapade av spanjoren Jaime Hayon, en av världens mest hyllade designers just nu. Det här är Jaime Hayons debut som tapetdesigner och i kollektionen ger han användaren en unik möjlighet att själv skapa de mönster som ska pryda väggarna där hemma.

Den nya tapetkollektionen är en unik möjlighet att inreda riktigt trendstarkt hemma med tapeter från en högaktuell designer. Den spanske designern Jaime Hayon går i spetsen för en ny våg av kreatörer som suddar ut gränsen mellan konst, inredning och design. Hayon har hittills berikat designvärlden med stolar, fåtöljer, lampor, vaser, glas och porslinfigurer. Nu har han i samarbete med Eco Wallpaper för första gången skapat tapetdesign med 4 olika tapetmönster präglade av cirklar, linjer och prickar som är de grundläggande beståndsdelarna i Hayons design och tecknande.

– Jag ville göra de grafiska mönstren så enkla som möjligt och fokuserade på tapeternas möjlighet att förändra ett rum med sin textur och genom ljusreflektioner, förklarar Jaime Hayon.

Med vinklar, kurvor, volymer och linjer har han skapat mönster med diskret karaktär som även lätt kan kombineras med befintliga inredningsdetaljer för ett harmoniskt och spännande resultat.

Läs mer