En sann inredningskonstnär

Marie Olsson Nylander räknas idag som en av våra mest stilbildande influencers. Hon är inredare både inom och utanför Sveriges gränser med en meritlista som både är imponerande lång och mångfaldig. Hon har bland annat hunnit inreda och sälja fem hus, driva cowboybar, butik och grossistfirma, och otaliga är de inredningsuppdrag för offentliga miljöer, magasin och privata hem som genomförts. För många blev Marie också känd genom TV programmet Husdrömmar där vi fick följa renoveringen av hennes drömmars hus i skånska Höganäs där hon även bor idag med sin man och fyra barn.

Även om tankarna från början var att utbilda sig till informatör insåg Marie snabbt att hon behövde få utlopp för sin aldrig sinande ström av kreativitet. 

-Jag måste få skapa och vara kreativ, annars mår jag dåligt! Det tillrättalagda gör mig nämligen snabbt uttråkad. Jag känner mig mer som en inredningskonstnär och kan nog påstå att jag inte är svenskt "lagom" någonstans! 

Med en lyxbohemisk inredningsstil som drar mer åt det internationella hållet skapar hon miljöer, likt unika konstverk i sig, som får hennes omgivning och följare på Instagram att tappa andan. Miljöer som är djärva men samtidigt tidlösa - där handplockade vintagefynd från världens alla hörn får samsas med moderna möbler i en unik kombination. 

När vi frågade om Marie ville tapetsera med vår nya kollektion Global Living var det aldrig någon tvekan vilket mönster som skulle upp i sonens rum hemma i villan i Höganäs. Och resultatet blev lika stilsäkert som alltid.

Hur gick tankarna kring val av mönster?

- Att mitt val föll på tapeten Tribe är mycket enkelt! Jag älskar färgerna brunt och lejonhonung och jag gillar rutor och rakt på. Jag har nog aldrig varit så ”snirklig” av mig och gillar till exempel inte när man inreder på sniskan som att vrida lampan eller stolen i hörnan. Det ska vara rakt på! Så givetvis var tapeten Tribe coolast, det hör man ju även på namnet!

Vad tilltalade dig i kollektionen Global Living?

Jag tycker att Global Living är en tapetkollektion med mönster som ger mycket känsla och attityd utan att störa i rummet. Färgsättningen av kollektionen gör att den upplevs både tidlös och cool! Nästan att den har en lite retrokänsla, med dragning åt det urbana hållet. Kollektionen är absolut inte gullig utan snarare modig, och mod tycker jag är bra! 

Hur är din relation till tapet?

Tapet är kul! För mig är det en fantastisk produkt som helt kan förändra ett rum på en dag. Det är en enkel förändring att tapetsera, lite som att trolla!

Följ Marie och ta del av fler av hennes fantastiska inredningsuppdrag och idéer på Instagram @marieolssonnylander

Är du också nyfiken på tapeten Tribe? Klicka här för att se mer av mönstret eller för att beställa tapetprover. Utforska även hela kollektionen Global Living.