Årets vackraste tapeter

Harmoniskt, elegant och med ett meditativt lugn. I allt större utsträckning vill vi skapa rum som är vilsamma för själen, rum som får oss att slappna av och varva ner. Med det i åtanke skapade vi tapetkollektionen Global living som tar vara på just det. 

Med inspiration från naturens färgskiftningar och skugglek har den elganta kollektionen Global Living fått växa fram. Med influencer från hela världen - från ökensanden i Sahara till mönster inspirerade av traditionella aborginska tatueringar eller till lugna promenader under hängande bambugrenar. Designer Madeleine Sidemo berättar mer tankarna bakom kollektionen:

- "Det är en väldigt harmonisk tapetkollektion, färgskalan är lugn och inspirerad av naturens egen palett. I dagens samhälle lever många av oss långt från grönska och natur i stora städer. Men vårt behov av att känna naturens lugn och stillhet är större än någonsin. Global Living har velat rama in den där känslan, för att få även stressade storstadssjälar att komma ner i varv." 

Utforska hela kollektionen här...

Hur ska man inreda med tapet från Global Living?

Att inreda med tapet skapar trivsel och tillför värme och textur vilket ger en ombonad, varm och elegant känsla. Idag vill vi åt den varma omslutande känslan som en tapet kan ge och som ramar in inredningen snarare än väcker uppmärksamhet. Denna kollektions jordiga och lugna toner skapar ett behagligt lugn och gör sig därför extra bra att tapetsera över rummets alla fyra väggar. 

Global Living sammanfattar även en av höstens allra hetaste inredningstrender - den råa elegansen, där taktila ytor, naturnära toner och lyxiga metalliska effekter får samspela. För att toppa den nya trendstilen så addera gärna textilier i naturmaterial, råa ytor, rotting och keramik. Våga tänka stort istället för smått och låt färre saker få ta större plats. Att våga välja bort och satsa på färre prylar och möbler ger en mer harmoniskt och lugn känsla. Det hjälper till att skapa det stiliserade, förenklade och meditativa intrycket som tapeterna i kollektionen Global Living vill förmedla.  

Tips att tänka på när du ska välja tapet

1. Lita på din magkänsla och gör ett personligt val - ofta är första känslan den rätta. Är du osäker kan du enkelt beställa tapetprover. Låt provet sitta uppe på väggen en tid för att se det i både dags- och kvällsljus.

2. Utgå från vilken stil du har i ditt hem och välj något som harmoniserar med övriga rum. Kanske är det en genomgående färg i olika toner som kommer igen eller mönster som går fint att kombinera. Global Livings tapeter är färgsatta för att på ett behagligt sätt harmonisera med varandra. 

3. Tapetsera alla rummets fyra väggar, det ger en härligt ombonad känsla. Vill du inte ha mönstrad tapet på alla väggar så välj till en enfärgad tapet som harmoniserar med färg och strukturen i den mönstrade tapeten. På så sätt uppstår en lyckad helhet. 

Lycka till!