Om oss

Vi är Skandinaviens äldsta tapetvarumärke med ett enda mål för ögonen. Vi vill skapa tapeter som är moderna och stilrena utan att tumma på den avspända och inkluderande känslan som du vill välkomnas av när du går in i ett rum. Som du vill komma hem till.

Ända sedan starten, runt 1800-talets mitt, har vi knutit till oss inspirerande, nutida designers och arkitekter.  I designprocessen tittar vi tillbaka på vårt gedigna mönsterarkiv men vi satsar samtidigt mycket på designsamarbeten med internationellt framstående designers.

Att tänka i nya banor och vara lyhörda för trender är en självklarhet. Det är en inbyggd drivkraft som under åren har belönat oss med prestigefyllda utmärkelser inom tapetdesign världen över. Våra prisade tapeter är stolta kapitel i vårt unika mönsterarkiv som idag rymmer nästan hela Sveriges samlade tapethistoria och våra tapeter sitter på väggar runt om i hela världen. Det är vad vårt varumärke vilar på. Det är vad vi tar avstamp från när vi fortsätter att skapa nya, 
stilsäkra tapetmönster som speglar dagens moderna inredningsdesign. Som alltid ligger rätt i tiden. Som alltid känns rätt.

 

Svensktillverkat

Alla våra tapeter skapas under samma tak här i Borås, allt från design till färdig rulle. Vår egna designstudio skissar och skapar alla vackra mönster, färger blandas för hand, det görs kvalitetstester och samtidigt hörs mullret från maskinerna i fabriken där tapeterna trycks för fullt.

Miljö

Tillverkningen sker på vår fabrik i Borås och vi använder oss av råpapper som är ett lättarbetat, starkt och tåligt EasyUp-material. Detta för att våra kunder ska kunna tapetsera utan kladd, minimalt med förarbete och framförallt med gott samvete då det är utan avkall på vår miljö.

Vårt miljöarbete gäller hela produktionskedjan och våra råvaror kommer uteslutande från nordeuropeiska papperskoncerner som arbetar med hållbart skogsbruk så att skogen som avverkas för vår skull återplanteras. Tillverkningsprocessen är helt vattenbaserad och har komponenter som vi med säkerhet kan ta tillvara på i vårt egna reningsverk. Spillmaterialet går till fjärrvärme som värmer upp Borås och all paketering är av återvinningsbart material. Vi försäkrar dig om att när du väl satt upp tapeten i hemmet – finns inga skadliga ämnen som påverkar rumsmiljön. Därför är vi CE märkta enligt EU:s riktlinjer.

CE märkning är en produktmärkning som innebär att man följer olika grundläggande krav inom exempelvis hälsa, säkerhet, funktion och miljö samt att föreskriven kontrollprocedur har följts.