Tapetinspiration & idéer

Tapetinspiration kommer från alla håll. Det allra senaste är att använda tapeter som dekoration eller istället för konst och tavlor. I våra tapetkollektioner finns tapeter som passar att sätta som en ensam tapetvåd eller ett par tapetvåder tillsammans på en vägg. Idag finns också både roliga stickers och 70-talets fotoväggar har fått en ny chans tack vare digitalkamerans tillkomst.

Ett annat ställe att vara lite djärvare, är om du har en trappa. Då blir det ofta en vägg med fullhöjd mellan våningsplanen. Där kan du experimentera och skapa dramatiska effekter med mönster och färger utan att det blir för mycket.

Idé och inspiration

Det finns randiga skäl också. Ett långsmalt rum blir ännu längre med tvärrandiga tapeter. Bättre är då kanske att sätta ränderna på höjden. Detsamma gäller om det är lågt i tak.

Du kan enkelt skapa olika avdelningar i ett avlångt rum med tapeter. Prova att sätta några avvikande tapetvåder mitt på ena långväggen och låta dem gå upp i taket och ner på andra sidan, vips har du fått två rum i rummet. Som sagt det är bara fantasin som sätter gränserna.

Från enfärgat till stormönstrat. Skandinaver är kända för att vara sparsmakade när det gäller mönster och färger. Men nu utmanas minimalisterna av allt fler maximalister som vill och vågar föra in mer dramatik i inredningen och sätta mönstrade tapeter inte bara på en vägg utan både på två, tre och alla fyra väggar. Och egentligen är det inget nytt. Trender kommer och går. Men dagens formgivning ger utrymme för mer personlighet. Tack vare EasyUp tapeter som inte ger överlappande skarvar kan du enkelt förnya dig – bara att tapetsera över. Håll med om att det lockar till att förnya sig oftare.

Så mönstra på! Inget är rätt eller fel. Nu gäller det originella och individuella – och idag går det att hitta. Upptäck hur roligt det är att uttrycka din personlighet på väggarna. Det kan faktiskt vara mer rogivande att vila ögonen på ett vackert och inspirerande mönster eller fotovägg, än att stirra in i en enfärgad dito. Kanske är det den känslan, som en gång skapade det uttryck, vi tar till för att beskriva mysfaktorn i ett hem; ”det sitter i väggarna”.

Testa dina idéer i Tapetguiden. Där kan du tapetsera om så mycket och ofta du vill.